Mijn opleiding

Van oorsprong ben ik fysiotherapeut en heb daarin ook 12 jaar gewerkt. Al tijdens mijn opleiding raakte ik geboeid door de haptonomie. Ik heb aan den lijve ondervonden dat er bij het ‘aanrakende werk’ als fysiotherapeut zoveel meer gebeurt dan alleen dat wat aan de buitenkant zichtbaar is. Direct na het behalen van mijn fysiotherapie-diploma in 1992 ben ik me dan ook gaan scholen in de haptonomie en paste dit toe in mijn werk.

Vervolgens heb ik de 5-jarige beroepsopleiding tot haptotherapeut aan de Academie voor Haptonomie in Doorn gevolgd en heb ik het vak fysiotherapie losgelaten. Inmiddels mag ik de titel GZ-haptotherapeut voeren en ben ik opgenomen in het officiële register van de Vereniging van Haptotherapeuten, de VVH. Dat betekent dat mijn behandelingen (voor een groot deel) vergoed worden door zorgverzekeraars.

Verder voldoet mijn praktijk aan alle wettelijke eisen, volg ik verplichte bijscholingen en neem ik deel aan overleg met collega-therapeuten om elkaars professionaliteit te stimuleren.

Mijn manier van werken

Mijn werk kenmerkt zich door een grote betrokkenheid, waarbij rust en kracht samen gaan.

Er is ruimte om je verhaal te vertellen, om stil te staan bij wat geweest is en vooral ook te ‘voelen in het nu’ en om samen vooruit te kijken.
Ik laat jou als cliënt je eigen keuzes maken en werk vanuit het vertrouwen dat ieder mens zelf het beste weet welke weg hij/zij wil bewandelen.

Het mooiste van mijn werk is voor mij om samen  te voelen welke belemmeringen er spelen in het dagelijks leven en vervolgens te ontdekken wat er nodig is om weer tot bloei komen.

Samenwerkingen met de volgende partijen